Datum:     19 t/m 23 september

Tijd:          Ochtend: webinar van 10.00-11.30 uur / middag: workshop

Locatie:    Ochtend: online / middag: diverse locaties (kijk bij de informatie)

Week van de Vitaliteit 

Gedurende deze week van vitaliteit kan je nieuwe informatie, inspiratie en kennis opdoen op het gebied van vitaliteit/gezondheid en werkgeluk en je verbinden met gelijkgestemden. Vijf dagen aandacht en activiteiten gericht op het vergroten van jouw vitaliteit! Elke dag staat in het teken van een van de thema’s van de vitaliteitsschijf van vijf.

Ochtendprogramma

Tijdens deze week wordt er elke ochtend een webinar georganiseerd in samenwerking met vier andere regionale samenwerkingsverbanden; Corpofit, KLIMMR, Loopbaaninitiatief en Samenwerk@Corporatie. Elk webinar staat in het teken van een van de thema’s van de vitaliteitsschijf van vijf. Deze webinars zijn gratis!

Middagprogramma

Op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag is er de mogelijkheid om een workshop te volgen speciaal voor alle medewerkers van de corporaties die verbonden zijn aan Kracht in Mobiliteit. Voor deze workshop worden kosten in rekening gebracht. Deze verschillen per workshop. Je kunt dit betalen uit jouw individueel loopbaanontwikkelingsbudget (LoB). We factureren het aan jouw woningcorporatie. Het wordt dan door jouw woningcorporatie ingehouden van je individueel loopbaanontwikkelbudget. Afmelden kan kosteloos tot twee weken van tevoren, anders worden de deelnamekosten bij je in rekening gebracht.

De vijf thema’s van de vitaliteitsschijf van vijf :
  • Vitalogisch (zelfbewustzijn) – maandag:
   In dit deel van de vitaliteitsschijf ga je aan de slag met interventies die betrekking hebben rondom de nut & noodzaak en keuzes die je dient te maken om vitaler te leven.
  • Fysiologisch (fysiek welzijn) – dinsdag:
   In dit deel van de vitaliteitsschijf ga je aan de slag met interventies die betrekking hebben op je lichaam en je levensstijl
  • Psychologisch (mentaal welzijn) – woensdag:
   In dit deel van de vitaliteitsschijf ga je aan de slag met interventies die betrekking hebben op het mentale aspect en gedrag.
  • Ecologisch (sociaal welzijn) – donderdag:
   In dit deel van de vitaliteitsschijf ga je aan de slag met interventies die betrekking hebben op het samenspel tussen jou en je omgeving.
  • Filosofisch (spiritueel welzijn) – vrijdag:
   In dit deel van de vitaliteitsschijf ga je aan de slag met interventies die betrekking hebben op het waarom, op je talenten en op je drijfveren.

Vind je het lastig om een keuze te maken uit onderstaande activiteiten, doe dan eerst de vitaliteitsscan waardoor je een gerichtere keuze kan maken. Klik hier voor de vitaliteitsscan.


Hieronder vind je alle webinars en workshops van ‘De week van de vitaliteit’ op een rijtje, klik op de link voor meer informatie en om je aan te melden.

Maandag 19 september 2022

Webinar – Energiemanagement

10.00 – 11.30 uur (VOL, meld je aan voor de wachtlijst)

Start jij op maandagochtend gapend de week? Dan is het tijd om met je energiemanagement aan de slag te gaan!

Onderzoek toont aan dat effectief energiegebruik je in staat stelt om verhoogde prestaties te leveren en beter te ontspannen. Slim omgaan met je persoonlijke energie zorgt bovendien als een ‘beschermlaag’ tegen burn-out en stress. Stress is namelijk niet verkeerd, als je het maar afwisselt met momenten van ontspanning.

Meer lezen en aanmelden.

Workshop – Werkgeluk

13.00 – 17.00 uur

Over (werk)geluk wordt veel gezegd en geschreven. Er wordt op verschillende manieren betekenis aan gegeven: is het tevredenheid? Genot? Een hoog salaris? Of plezier hebben in wat je doet? Geluk lijkt ook iets ongrijpbaars. Iets wat je overkomt. Maar er zijn ook mensen die zeggen dat je geluk kunt afdwingen. Of er voor geboren wordt. Feit is dat dat iedereen een vorm van geluk nastreeft. Kortom, (werk)geluk krijgt veel aandacht, maar wat betekent het voor jou? En is het inderdaad maakbaar? Hoe zet jij je eerste stap naar meer (werk)geluk?

Locatie volgt

Meer lezen en aanmelden.

Dinsdag 20 september 2022

Webinar – Healthy Lifestyle

10.00 – 11.30 uur

Je voelt je als nieuw, fris en helder na de Webinar Healthy Lifestyle

De webinar start met het delen van kennis over het belang van bewegen, gezonde voeding, beter slapen en een juiste ademhaling. Je leert stress op een natuurlijke manier de baas te blijven. Maar je leert ook om je eigen veerkracht te vergroten.

In het tweede deel van de webinar gaan we praktisch aan de slag met oefeningen voor een betere balans en een juiste houding, maar ook oefeningen die goed zijn voor nek, schouders, rug en core. Na de webinar voel jij je weer fris en helder in het hoofd.

Meer lezen en aanmelden.

Workshop – Goed slapen kun je leren

13.30 – 16.30 uur

Slaap. We kunnen niet zonder. Veel mensen hebben slaapproblemen; slecht inslapen, slecht doorslapen of niet uitgerust opstaan. Als je beter weet hoe slaap werkt en welke invloed jij hebt op jouw slaapproces kun je jouw slaap verbeteren. Er zijn helaas geen gouden tips, maar wel waardevolle handvatten waardoor je beter kunt gaan slapen.

Locatie: Woonwaarts, Takenhofplein 3, 6538 SZ Nijmegen

Meer lezen en aanmelden.

Woensdag 21 september 2022

Webinar – Rust in je hoofd

9.00 – 10.30 uur (VOL, meld je aan voor de wachtlijst)
11.00 – 12.30 uur (VOL, meld je aan voor de wachtlijst)

Je organisatie is volop in beweging. Er verandert veel, de zekerheden en verwachtingen van gisteren zijn vandaag alweer achterhaald. Met je smartphone sta je steeds in verbinding met je werk en thuis. Ook de coronatijd kan extra onrust hebben gegeven door vragen als; ‘hoe ziet mijn werk er straks uit’, ‘welke gezondheidsrisico’s loop ik en mijn familie’, ‘hoe krijg ik het werk goed gedaan’ etc.. Zo zijn er veel gedachten en is er veel informatie die kan leiden tot onrust ‘in het hoofd’.

In de webinar Rust in je hoofd leer je hoe je tot een betere focus komt en hoe je onrust beter kunt managen. Je gaat op zoek naar persoonlijke verbeterpunten.

Meer lezen en aanmelden.

Donderdag 22 september 2022

Webinar – Sociaal welzijn

10.00 – 11.30 uur

Vitaliteit staat voor meer dan gezondheid alleen. Het gaat over levenskracht. Lekker in je vel zitten op diverse gebieden in je leven. Goed voor jezelf zorgen is het devies. Fysiek en mentaal. In materialen en relaties in holistische zin. Sociaal Welzijn is het ervaren van geluk & gezondheid in de relatie tussen jezelf én de ander. Merk jij dat het contact met de ander niet altijd even gemakkelijk gaat? Voel je je niet zo verbonden? Denk je dat je vaak alleen staat?

In dit webinar zoomen we in op verbinding, vanuit 2 onderdelen. Je krijgt inzicht in de levensthema’s die van invloed zijn op jouw geluksgevoel en je gaat aan de slag met het beïnvloeden van jouw sociale omgeving.

Meer lezen en aanmelden.

Workshop – Gezond beeldschermwerk (geannuleerd)

14.00 – 16.00 uur

Zit je op een werkdag lang achter je beeldscherm? Dan liggen fysieke klachten op de loer. Je leert de gezondheidsrisico’s van beeldschermwerk herkennen, beperken en voorkomen. Je krijgt praktische tips om zelf (duurzaam) aan de slag te gaan met je werkstijl en je sluit af met een persoonlijk actieplan.

Locatie: Waardwonen, Nijverheidstraat 35, 6851 EJ Huissen

Vrijdag 23 september 2022

Webinar – De waarde van spiritualiteit in jouw (werkende) leven

10.00 – 11.30 uur

Spiritualiteit betekent voor iedereen iets anders. Ferry gaat tijdens deze sessie dieper in op het thema spiritueel welzijn, schept samen met jou kaders en een basis van waaruit je met het thema kunt gaan werken en geeft handvatten mee om hiermee in het dagelijks leven te oefenen. Tijdens deze webinar wordt de verbinding met elkaar opgezocht en wordt er bewustwording gecreëerd rondom welke tools jij in je hebt om vaker uit de waan van de dag te stappen en te verbinden met de spirituele basis die je in je hebt.

Meer lezen en aanmelden.

Workshop – Boksen als metafoor voor effectieve interactie en communicatie

14.00 – 16.00 uur

Wanneer je onder druk moet presteren kan dat effect hebben op je communicatie en samenwerking. Soms komen dan zelfs de meer primaire gedrags- en interactiepatronen naar boven, zoals de bekende Fight, Flight, Freeze reactie. Om toch kalm, open en in contact te blijven en daarmee te kunnen afstemmen op anderen is een verandering in mindset en gedrag nodig. Dit is precies wat je in deze workshop met boksen als metafoor aan den lijve gaat onderzoeken en ondervinden.

Locatie: Cheng Hsin Nijmegen, Grotestraat 40, 6511 VD Nijmegen

Meer lezen en aanmelden.