• 25 mei 2023 l 14.00 - 16.30 uur

Datum:     26 oktober 2023

Tijd:          14.00 tot 16.30 uur

Locatie:    Volkshuisvesting, Kadestraat 1, 6811 CA Arnhem

Mantelzorg & Werk

Een op de vier medewerkers in onze sector combineert dagelijks tot geregeld het werk met mantelzorgtaken. Mantelzorg én zorgtaken, zoals de opvoeding van je kinderen, veranderen de werk-privébalans van jou als medewerker en leveren de organisatie uitdagingen op.

Door de vergrijzing al de mentale en emotionele druk op mantelzorgers alleen maar toenemen. Het samenwerken met en ondersteunen van mantelzorgers wordt dan ook steeds belangrijker.

Kracht in Mobiliteit wil hier graag bij helpen en biedt daarom een workshop aan voor:

  • Mantelzorgers
  • Managers
  • HR-professionals
  • Overige geïnteresseerden

Wat kan je van deze workshop verwachten?

Petra Scherpenhuizen is auteur, spreker, internationaal NLP trainer- en Mastercoach, Hypnotherapeut en eigenaar van Change by Choice. Zij heeft als ervaringsdeskundige het boek ‘Schuld – wat als je losbreekt van alle verwachtingen?’ geschreven.

Wanneer gaat de zorg voor anderen ten koste van jezelf? Hoe maak je ook nog ruimte voor je eigen wensen? Wat mag er van jou als mantelzorger wel en niet verwacht worden? Hoe ga je om met het omdraaien van de rollen van ouder en kind? En wat betekent dit voor de gezinsverhoudingen? Wat betekent dit voor mijn werk?

Deze problematiek wordt in de roman heel persoonlijk gemaakt en is vermakelijk en met de nodige humor geschreven. Zij schrijft dicht op de huid over zaken waarmee de hoofdpersoon en mantelzorger tegen-wil-en-dank in de dagelijkse praktijk mee geconfronteerd wordt. Een verhaal waarin ze haar eigen ervaringen als mantelzorger voor haar ouders verwerkte.

Petra neemt je mee op haar persoonlijke ontdekkingsreis die leidde tot het schrijven van haar roman. Ze vertelt over de waardevolle betekenis van deze uitdagende periode, wat het betekent heeft voor haar ontwikkeling en wat de belangrijkste boodschap is die zij mee wil geven. Hiermee wil zij graag bijdragen aan meer (h)erkenning van de mantelzorg en de zorger in het bijzonder.

Extra!

  • Elke deelnemer aan de lezing ontvangt van ons het boek ‘Schuld – wat als je losbreekt van alle verwachtingen?’.
  • Er is een mantelzorgmakelaar aanwezig waar je kennis mee kan maken en waar je praktische vragen aan kan stellen.

De kosten voor deze workshop bedragen € 60,- (incl BTW) per persoon. Je kunt dit mogelijk betalen uit jouw individueel loopbaanontwikkelingsbudget (cao). Stem dit af met je leidinggevende of HR/P&O. We factureren het aan jouw woningcorporatie. Het wordt zo nodig door jouw woningcorporatie ingehouden van je individueel loopbaanontwikkelingsbudget. Afmelden kan kosteloos tot drie weken van tevoren, anders worden de deelnamekosten bij je in rekening gebracht.

Er is plek voor maximaal 20 deelnemers, zodat er ook genoeg ruimte is voor vragen en individuele aandacht. Bij onvoldoende aanmeldingen kan de lezing helaas niet doorgaan.


Aanmelden? Klik op deze link om je aan te melden via Watdoejijmorgen.