Maart: Verbindend communiceren

In de snel veranderende wereld van vandaag is verbindend communiceren belangrijker dan ooit. Het stelt ons in staat om echte verbindingen te maken, begrip op te bouwen en effectiever samen te werken.
Verwacht praktische tips en inzichten om je  communicatievaardigheden te verbeteren en je te helpen sterke relaties op te bouwen, zowel binnen als buiten de organisatie.

Hieronder tips uit de academie. Wil je het gehele overzicht zien? Bekijk hiernaast de poster.

Tip: Alles is te vinden in jouw academie van SLIMsamenwerken of Watdoejijmorgen.

Gratis webinar 24 maart van 13.00-14.00 uur

Taalclichés binnen de woco: ben jij al besmet? door Japke-d. Bouma

Toegevoegde waarde creëren, mensen in hun kracht zetten, uit je comfortzone komen, sturen op kwaliteit, passie, input, feedback, meetings  en calls – niet alleen op kantoor, ook in de politiek, en in de rest van de samenleving zijn taalclichés vaak heel ergerlijk om naar te luisteren. Toch gebruiken we ze bijna allemaal voortdurend.

In deze lezing leidt Japke-d. Bouma je rond in de wereld van de platitudes in de sector – in het jargon en de ergste ‘jeukwoorden’ zoals zij ze zelf noemt. Maar ze laat niet alleen zien wat de ergste jeuktaal is en waarom mensen dit soort taal zo vaak gebruiken, maar ook hoe het anders kan.

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Uiteraard kun je zelf ook vragen stellen via de chatfunctie.

Meld je aan via deze link.

Trainingen en e-learnings – om te volgen

Interculturele communicatie met statushouders

In de training Interculturele Communicatie met statushouders ligt de focus in eerste instantie op je eigen culturele bagage. Hoe ligt dit in verhouding met de waarden, normen en praktijk van vluchtelingen met een andere culturele achtergrond? Hoe ga je om met mensen met een hoge status in eigen land die ontevreden zijn met de toegewezen woning wat ook voor onbegrip zorgt bij medewerkers en huurders die al jaren wachten op een woning? Hoe ga je om met taalbarrières?

Doelgroep
Medewerkers van corporaties die te maken hebben met vluchtelingen uit Syrië, Eritrea en Afghanistan.

Motiverende gespreksvoering met huurders

Je bent regelmatig in gesprek met huurders die herhaaldelijk overlast veroorzaken of in de problemen komen. Soms helpt streng aanspreken, maar bij anderen blijft het een terugkerend probleem. Hoe krijg je deze groep huurders in beweging? En hoe voorkom je dat je zelf gefrustreerd raakt van het steeds opnieuw moeten aanspreken van deze personen? Je leert in deze training door gespreksvaardigheden en houdingsaspecten om een huurder zichzelf in beweging te laten krijgen. Motiveren in plaats van aanspreken en handhaven!

Doelgroep
Corporatiemedewerkers die in hun werk huurdercontacten hebben, waarbij gespreksvoering of problematisch huurdersgedrag een onderdeel van hun werk is.

Werken met Deep Democracy

Tijdens deze workshop leer je hoe Deep Democracy kan bijdragen aan effectieve samenwerking met collega’s en/of huurders.
Door te oefenen met technieken zoals het ophalen van ‘onderstroom’-inzichten en het integreren van tegenstemmen, krijg je praktische tools in handen om samen met je team of organisatie sterker te worden.

Projecties ontmaskerd

Gratis webinar voor corporatiemedewerkers tot 35 jaar in samenwerking met het netwerk ‘JongSamenwerk’.

Waarom klikt het met de ene collega moeiteloos, terwijl communicatie met de ander stroef verloopt? Hoe komt het dat een advies soms verkeerd wordt opgevat? Dit heeft alles te maken met projectiemechanismen.

Tijdens dit webinar neemt Drs. Karen Hamaker-Zondag je mee in de wereld van projectie en leer je hoe je deze inzichten kunt inzetten voor betere samenwerking en communicatie.

Masterclass ‘Het goede gesprek

Waarschijnlijk hebben één of meerdere medewerkers uit jouw team de talentenmeting van me.scan (voorheen de Reflact of ACT-meting) gedaan.

In deze masterclass ontdek je hoe je de resultaten van de me.scan optimaal kunt gebruiken om inzicht te krijgen in de talenten en vaardigheden van je team. Daarnaast leer je hoe je deze inzichten omzet in actie door het ‘goede gesprek’ te voeren.

Socratische gespreksvoering: Reflectie en verbinding in complexe situaties

Je leert hoe je onderliggende moraliteit aan de oppervlakte kunt brengen en hoe je tot goede afwegingen, gezamenlijke inzichten en onderling begrip kan komen. Er wordt aandacht besteed aan het creëren van een veilige en respectvolle omgeving waarin je vrijmoedig kunt spreken, wat essentieel is voor een effectieve socratische dialoog.

Doelgroep

Professionals die:
  • tegen (ethische) dilemma’s aanlopen, knagende vragen hebben
  • kritisch denken willen bevorderen
  • samen willen reflecteren en hiervoor ruimte maken
  • willen werken aan hun professionaliteit
  • zichzelf durven inbrengen

Luisteren en Lezen – om te luisteren of lekker op de bank

Podcast: Omgaan met weerstand

Hoe krijg je mensen mee in je plannen? Hoe overtuig je een lastige klant? Hoe krijg je vat op een gedemotiveerde collega? Jan van Setten geeft raad! In deze aflevering van DenkTank maakt Jan prangende kwesties ‘verwarrend eenvoudig’. Hij laat je met een frisse blijk kijken naar de drijfveren van je collega’s, de nukken van je klant én je eigen rol daarin. Bereid je voor op een snelle parade van verrassende tips waarvan meteen voelt: dit zou wel eens kunnen werken!

Praat eens over mantelzorg op het werk

Zorgen voor een ander is heel normaal. Wist je bijvoorbeeld dat bijna één op de vier van jouw collega’s werk combineert met mantelzorgtaken? Je bent dus niet de enige. Maar we praten er op het werk weinig over. Dat is jammer. Want alleen als we dit belangrijke thema op de werkvloer bespreekbaar maken, kunnen we werk en zorg beter op elkaar afstemmen.
Wat heb jij nodig om werk en mantelzorg te kunnen combineren? Nu en als de zorgsituatie verandert? Van elkaar weten wat er speelt, betekent ook dat je weet wat je aan elkaar hebt. En dat is vaak meer dan je denkt!