Januari: Jouw koers voor 2024!

Januari, de tijd om terug te blikken, te onderzoeken en doelen te stellen voor het komende jaar! Laat je inspireren door onze tips en do’s voor deze maand. Zodat jij bewust, met plan en focus, 2024 ingaat!

Hieronder tips uit de academie. Wil je het gehele overzicht zien wat je kunt doen om op koers te zijn? Bekijk hiernaast de poster.

Tip: Alles is te vinden in jouw academie van SLIMsamenwerken of Watdoejijmorgen.

Gratis webinar 15 januari van 13.30-14.30 uur

Werkgeluk en mentale weerbaarheid door Sara de Vreugd

Een webinar op Blue Monday! De meest deprimerende dag van het jaar… Of kunnen we het toch nog een beetje leuk(er) maken?​​​​​​​

Waarom dit webinar?
We maken allemaal dingen mee, maar hoe zorg je dat je de innerlijke rust bewaard, wat er van buitenaf ook op je afkomt? In dit webinar leer je hoe je grip krijgt op je gedachten, emoties en gedrag, zonder de realiteit uit het oog te verliezen of emoties te onderdrukken. Het resultaat meer rust en energie. Oftewel minder stress.

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Uiteraard kun je zelf ook vragen stellen via de chatfunctie.

Meld je aan via deze link of de QR-code.

Producten en tests – om te gebruiken

TerugblikQuiz

Elke dag ben je vooral bezig met jouw werk van vandaag of morgen, maar nu doen we het even helemaal anders. Tijd om terug te blikken op wat jij de afgelopen 5 jaar hebt geleerd en bereikt. Goed om daar eens bij stil te staan om van daaruit weer vooruit te kijken naar de toekomst.

15-minutengesprekken: Plan voor morgen

Op www.watdoejijmorgen.nl/start-intake kun je starten met jouw opleidingsplan. Na het beantwoorden van een aantal vragen over jouw werksituatie en wensen krijg je een passend plan. Niet alléén voor morgen, maar ook voor de komende 5 jaar. Je kunt het zien als een soort POP (Persoonlijk Ontwikkelingsplan).

15-minutengesprek: Jouw plan voor morgen

Met het plan voor morgen kun je natuurlijk direct zelf aan de slag. Maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat je liever eerst nog even wilt sparren met een onafhankelijke leeradviseur. In dat geval kun je je inschrijven voor een gratis 15-minutengesprek.

Uitleg ontwikkelbudget corporaties

Werk je bij een corporatie, dan heb je recht op een loopbaanbudget (ILOB). Dus ook als je oproepkracht bent of een contract voor bepaalde tijd hebt. Daarnaast kun je aan je ontwikkeling werken door functiegebonden scholing. In de cao Woondiensten is opgenomen dat een corporatiemedewerker minimaal 12 uur per jaar besteedt aan zijn eigen ontwikkeling. Lees hier meer over deze regeling.

Trainingen en e-learnings – om te volgen

Daag jezelf uit – Creatief denken

Ben jij een positieve denker? Hoeveel beren zie je op de weg? Een groot deel van wat we doen of niet doen, wordt bepaald door de manier waarop we denken. In deze training leggen we je denkpatronen onder de loep en dagen we je uit creatief en out-of-the-box te denken. Ervaar zelf welke mogelijkheden en kansen ontstaan als je anders gaat denken!

Doelgroep
Voor iedereen die creatief en out-of-the-box naar eigen loopbaankansen en mogelijkheden wil leren kijken.

50 plus? Jouw toekomst start hier en nu!

Weet jij al hoe en waar je jouw ervaring, ‘werkkracht’ en expertise de komende jaren gaat inzetten? Wil je bepalen hoe je ook de komende decennia nog volop plezier kunt hebben in je werk? En hoe je mee kunt groeien met alle veranderingen in je werk en organisatie? Met deze training maak je pas op de plaats en neem je de tijd om geïnspireerd te raken en om nieuwe ideeën in concrete plannen om te zetten.

Doelgroep
Ervaren medewerkers die de komende decennia plezier willen houden in hun werk en de bak aan ervaring en kennis optimaal willen inzetten.

Leidinggeven met een knipoog: Coachen als een pro!

In deze praktische training ontwikkel je basale coachingsvaardigheden vanuit je eigen unieke stijl. Het gaat daarbij om een geheel van interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden: actief luisteren, de juiste vragen stellen, op een ondersteunende manier feedback geven en het gesprek goed kunnen samenvatten. Kortom, vaardigheden waarmee je de ander helpt om eigen oplossingen te vinden en professionele groei te bereiken.

Doelgroep
Deze training is geschikt voor iedereen in een (functioneel) leidinggevende rol, zoals coördinator of teamleider. Maar ook voor adviseurs die hun adviezen en aanbevelingen op een coachende manier willen overbrengen.

Regie over je leven en loopbaan

Wat kan je? Wat wil je? En waar wil je naartoe? Dit zijn vragen waar je steeds vaker mee geconfronteerd wordt in je werk. Wil jij de balans opmaken van wat je wilt en wat je kunt en meer richting geven aan je loopbaan? Dan is deze training iets voor jou.

Doelgroep
Voor iedereen die actief met zijn / haar loopbaan aan de slag wil, met als doel om tot aan het pensioen met plezier aan het werk te zijn.

Goede voornemens (e-learning)

Wil jij het jaar goed van start gaan en heb je tal van goede voornemens? Minder snel oordelen? Eindelijk die langgewenste reis maken? Of wil je meer halen uit 24 uur en efficiënter omgaan met je kostbare tijd? Dan is het tijd om in actie te komen!

In de online training ‘Goede voornemens’ leer je hoe je daadwerkelijk aan de slag gaat met je goede voornemens en deze ook omzet in concrete acties.

Ga toch lekker werken! – stop met uitstelgedrag

Ken je dat: dat je sommige taken eindeloos voor je uitschuift of er als een berg tegenop ziet? Het hoort nou eenmaal bij je werk, dus je accepteert het maar en zwoegt lekker door. Maar weet je dat je er wel degelijk zelf iets aan kunt doen? Namelijk door te sleutelen aan de manier waarop je deze taken beleeft. Werkdesignen heet dat: je voegt een creatief, speels of humorvol element eraan toe, waardoor je werk ineens een stuk leuker en uitdagender wordt.

Doelgroep
Je wilt graag autonomie in je werk, en wat nieuw elan kun je ook goed gebruiken. Er verandert immers veel om je heen en je hebt behoefte aan simpele, praktische tools om je werk leuk en behapbaar te houden.

Podcasts – om te luisteren op Spotify

Zet ‘n stap, podcast: inzicht in je leermogelijkheden

In deze (mini)podcast van 5 minuten hoor je onze collega Marèn aan het woord over Jouw plan voor morgen op www.watdoejijmorgen.nl en het 15-minuten leeradvies dat je gratis kunt aanvragen.

Zet ‘n stap, podcast: inzicht in je leermogelijkheden

In deze (mini)podcast van 5 minuten hoor je onze collega Marèn aan het woord over Jouw plan voor morgen op www.watdoejijmorgen.nl en het 15-minuten leeradvies dat je gratis kunt aanvragen.

Zet ‘n stap, podcast: inzicht in je loopbaanmogelijkheden

In deze podcast neemt onze collega Marèn je mee in de loopbaanwijzer, loopbaanadviseurs en het loopbaanontwikkelbudget. Wie ben je, waar ben je goed in, wat zijn je verbeterpunten, waar ligt je talent? De Loopbaanwijzer vertelt het je. Daarna kun je gratis drie gesprekken aangaan met loopbaanadviseurs, alles bekostig je natuurlijk met je loopbaanontwikkelbudget.

Boeken – om te lezen

Doe dit boek, Hedi van Alphen Grip, Rick Pastoor

Hoe lang is het geleden dat je aan de slag ging met je potloden? Met puzzels, doolhoven en spelletjes? Doe dit boek is een doeboek dat je met verrassende opdrachten, humor en beloning meeneemt naar de energie van toen. Waar kies je voor als er veel mogelijk is Zo ontdek je meer over jezelf. Hoe je naar jezelf kijkt. Waar je vandaan komt. Wat je hebt meegekregen. Maar ook wat je dromen zijn. Waar je voor kiest als er zoveel mogelijk is. Of wat je doet als het even niet lukt.

Word een woest aantrekkelijke werkgever met werkgeluk, Lucas Swennen, Gea Peper

Als organisatie ben je voortdurend op zoek naar manieren om talentvolle medewerkers aan te trekken en vooral te laten floreren, zodat ze met veel plezier bij je willen (blijven) werken. In een tijd waarin de arbeidsmarkt steeds krapper en competitiever wordt en de verwachtingen van medewerkers veranderen, gaat dat niet vanzelf. Gelukkig is er een oplossing: werkgeluk.

In dit boek ontdek je aan de hand van wetenschappelijke inzichten, praktische tips, voorbeelden, interviews met experts en ervaringsdeskundigen wat werkgeluk is, waarom het belangrijk is en hoe je het (verder) kunt vergroten.

Dat stemmetje in je hoofd, Mo Gawdat

Iedereen heeft het, zo’n stemmetje in je hoofd. Het onophoudelijke commentaar op je gedrag en je gedachten lijkt je gevoel van geluk vaak in de weg te zitten. Het is dus raadzaam om grenzen aan te geven waarmee dat stemmetje zich mag bemoeien. Maar hoe doe je dat? Mo Gawdat, de voormalig topman van Google (X), de futurologische droomfabriek, legt het in dit boek helder en nuchter uit.