Februari: Digitalisering en AI

Digitalisering (&AI) is het maandthema in februari, in deze maand kijken we naar
digitalisering en innovatie in ons werk. Digitalisering beïnvloedt namelijk het werk van
iedereen binnen een corporatie. Waar sta jij? En hoe kun je mee in de veranderende wereld.

Hieronder tips uit de academie. Wil je het gehele overzicht zien wat je kunt doen om op koers te zijn? Bekijk hiernaast de poster.

Tip: Alles is te vinden in jouw academie van SLIMsamenwerken of Watdoejijmorgen.

Gratis webinar 12 februari van 13.00-14.30 uur

Morgen begon gisteren… Werken in tijden van AI door Jean-Luc Laval

Beter, leuker en sneller werken met hulp van kunstmatige intelligentie. Wie wil dat nu niet?

Waarom dit webinar?
​​​​​Kunstmatige intelligentie (AI) is niet meer weg te denken uit het werkveld. ChatGPT (en andere tools) kan je helpen je werk sneller, beter en met meer plezier te doen. Een krachtige tool die je bij bijna al je werkzaamheden kunt inzetten: om te brainstormen, teksten uit te werken, je werk te reviewen en nog veel meer. Eerste onderzoeken naar de efficiëntie en productiviteit bij schrijftaken met ChatGPT laten zien dan de gemiddelde tijd met 40% afnam en de kwaliteit van de output met 18% steeg. Kom naar deze webinar en blijf op de hoogte te van de actuele ontwikkelingen op het gebied van AI en ChatGPT. De interactieve workshop wordt gegeven door Jean-Luc Laval, expert in AI en ChatGPT. Onder zijn begeleiding maak je een deep-dive in de materie en ben je na 1,5 uur gegarandeerd geïnspireerd om ChatGPT (nog) beter toe te passen.

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Uiteraard kun je zelf ook vragen stellen via de chatfunctie.

Meld je aan via deze link of bijgaande QR-code.

Trainingen en e-learnings – om te volgen

Masterclass introductie tot data science voor woningcorporaties

In deze masterclass vergroten we je ‘datageletterdheid’, oftewel je kennis op het gebied van data. We richten ons op die kennis van data die je als manager of medewerker nodig hebt om binnen jouw corporatie bij te dragen aan data-gedreven werken en betere besluitvorming. Na afloop van deze opleiding weet je wat er wel en niet mogelijk is met data. Daarnaast heb je concrete aanknopingspunten om binnen jouw werk slimmer met data aan de slag te gaan.

Doelgroep
Voor deze masterclass is geen voorkennis vereist. De masterclass is geschikt voor jou als:

  • Je graag meer wilt weten over data: wanneer hebben we het nou over Big Data, en wat is Artificial Intelligence precies? Wat betekent dat voor een woningcorporatie, hoe identificeer je relevante data en hoe begin je daarmee?

Gezond beeldschermwerk

Lang en vaak werken achter een beeldscherm kan gezondheidsklachten aan onder andere de armen, nek en schouders opleveren. Er zijn dan ook niet voor niets vele richtlijnen met betrekking tot beeldschermwerk. Maar ben jij je wel bewust van de richtlijnen en weet je ook wat je zelf kunt doen om lichamelijke klachten te voorkomen? De e-learning ‘Gezond beeldschermwerk’ is hiervoor erg geschikt.
Vanuit één portal heb je toegang tot het leerarrangement bestaande uit een nulmeting, een theoriemodule en een toets. Door middel van de e-learning maakt u kennis met de richtlijnen, goede en verkeerde werkhoudingen, de werkomgeving en het werken op andere apparaten dan achter een vaste computer.

Power BI (e-learning)

Microsoft Power BI is een handig hulpmiddel waarmee je data uit verschillende gegevensbronnen kunt verzamelen, bewerken, analyseren en visualiseren. Wil je ook graag leren hoe je data uit verschillende bronnen kunt importeren om deze vervolgens te presenteren in een rapport of op een interactief dashboard? Dan is het leerarrangement Power BI iets voor jou!

Doelgroep
Assetmanager, Technisch medewerker bedrijfsbureau, Medewerker commercieel vastgoed, Controller, Financieel medewerker, Beleidsmedewerker, Adviseur strategie, ICT en servicedesk, Functioneel beheerder, Secretaresse

De kracht van AI

Ontdek de kracht van AI: hoe kun je Artificial Intelligence voor je laten werken. Het staat nog redelijk in de kinderschoenen, maar je kunt er straks vast niet meer omheen! Met deze online workshop krijg je een introductie in het gebruik van AI, speciaal ontworpen voor deelnemers van corporaties. Leer hoe je deze revolutionaire AI-technologie kunt gebruiken

Doelgroep
Voor alle medewerkers die op een innovatieve en creatieve manier zich willen laten verrassen van de mogelijkheden van de AI-tools.

Computational Thinking (digitale training)

Een digitale training met 5 onderdelen:

  • Leer anders denken en word een betere probleemoplosser!
  • Versimpel je probleem zodat het makkelijker op te lossen is.
  • Scherp de onderdelen van je probleem aan en kom tot de kern.
  • Breng de oplossing in kaart met een goed algoritme.
  • Word een fervente dubbelchecker en vermijd nare verrassingen.

Overstappen naar Office 365 (e-learning)

Benieuwd naar het verschil tussen Office 365 en de klassieke Officepakketten? Volg dan de training ‘Overstappen naar Office 365’. Deze training bestaat uit 5 lessen. Iedere les bestaat uit een aantal leeractiviteiten. Je kunt al iets nieuws leren in één minuut!

Doelgroep
Iedereen die gaat overstappen of recent is overgestapt op Office 365. Maar ook als je meer wilt weten over werken in de cloud en de specifieke mogelijkheden binnen Office 365.

Producten en tests – om te gebruiken en jezelf te testen

Vaardigheden van de 21ste eeuw

De leerlijn Vaardigheden van de 21ste eeuw bestaat uit vier hoofdthema’s die zijn onderverdeeld in trainingen, e-learnings, video’s, artikelen en tips. De hoofdthema’s zijn Denken, Ik & mijn omgeving, Ik & mezelf en Digitaal. Misschien heb je al kennis en vaardigheden op een of meerdere van deze hoofdthema’s opgedaan in eerdere opleidingen of door je werkervaringen. Met de zelftest kun jij jouw kennis en vaardigheden op een of meerdere hoofdthema’s in kaart brengen.

Digitaal werken – ben je er klaar voor? – Assessment

In de huidige maatschappij is een goede set digitale vaardigheden onmisbaar. Je hebt ze nodig om te whatsappen en instagrammen, maar komen ook goed van pas op de werkvloer. Hoe zit het met jouw kennis van de digitale wereld? Kun jij goed uit de voeten met alle apparatuur, zoekmachines en online vergaderingen? Of valt er nog veel te leren? Test je digitale basisvaardigheden en kom erachter.

Luisteren en lezen – om te luisteren of lezen

Podcast: Verduurzaming en digitalisering

Verduurzaming en digitalisering zijn misschien wel de grootste aanjagers van transformaties in organisaties. Uitdagingen die soms overzichtelijk, maar meestal nogal uitdagend zijn. Zeker als het gaat over ruim 50.000 woningen. Wat vraagt zo’n mega operatie van een veranderaar? Maartje Brans, Directeur Vastgoed Onderhoud & Verduurzamen van De Alliantie is onze Verandergast.

Podcast: Verandergasten

Verduurzaming en digitalisering zijn misschien wel de grootste aanjagers van transformaties in organisaties. Uitdagingen die soms overzichtelijk, maar meestal nogal uitdagend zijn. Zeker als het gaat over ruim 50.000 woningen. Wat vraagt zo’n mega operatie van een veranderaar?
Maartje Brans, Directeur Vastgoed Onderhoud & Verduurzamen – De Alliantie is de Verandergast.

Whitepaper Rob de Robot: hoe corporaties innoveren met RPA

Dankzij RPA (Robotic Process Automation) kan software verschillende
(administratieve) processen overnemen. Dat zorgt ervoor dat die processen snel en foutloos
verlopen. Bovendien biedt het medewerkers de mogelijkheid ander, minder repeterend,
werk te doen.

Dit whitepaper beschrijft de mogelijkheden van RPA en geeft een aantal voorbeelden van processen die bij verschillende woningcorporaties al door ‘robots’ worden uitgevoerd.