Hoe zet ik mijn loopbaanontwikkelbudget in?

Werk je bij een corporatie, dan heb je recht op een loopbaanbudget (ILOB). Dus ook als je oproepkracht bent of een contract voor bepaalde tijd hebt. ILOB staat voor Individueel Loopbaan Ontwikkelings Budget. In de CAO Woondiensten is bepaald dat medewerkers van een woningcorporatie een Loopbaanontwikkelbudget (LOB) opbouwen. Dit budget mag jij als werknemer gebruiken voor je (loopbaan-)ontwikkeling.

In de cao is vastgelegd dat elke werknemer na afloop van elk fulltime gewerkt jaar, 900 euro opbouwt, tot een maximum van 4.500 euro. Je bepaalt zelf waaraan je dit besteedt; voorwaarde is dat de besteding bijdraagt aan je loopbaanontwikkeling. Bijvoorbeeld voor een cursus, opleiding, coachingstraject of seminar. Om je kennis en vaardigheden voor je huidige functie te onderhouden of te verrijken. Maar je kunt het LOB ook inzetten voor je ontwikkeling naar een (ander) toekomstig beroep. Je kunt het in één keer of in delen besteden. Vraag bij je HR-collega na wat de mogelijkheden zijn en hoeveel budget je inmiddels hebt opgebouwd. Je werkgever moet je aanvraag namelijk goedkeuren.

Wij hopen dat je gebruik maakt van deze prachtige mogelijkheid want het is belangrijk om je te blijven ontwikkelen.

Advies

In gesprek over …

Ga vertrouwelijk in gesprek met de ontwikkeladviseur. Zij kan je de weg wijzen naar het aanbod binnen Kracht in Mobiliteit dat aansluit bij jouw situatie

Onze coaches

Ga vertrouwelijk in gesprek met één van de (loopbaan)coaches.

Tools

Wat doe jij morgen?

Bekijk de opleidingen aangeboden via FLOW.

Kracht Academie

Ontwikkel jezelf door een training te volgen en ontmoet collega’s van andere corporaties uit de regio.

CAO Woondiensten

De CAO Woondiensten regelt de arbeidsvoorwaarden van de 25.000 werknemers van de 275 woningcorporaties. De CAO komt tot stand in onderhandeling tussen Aedes als werkgeverspartij en FNV, CNV Vakmensen en De Unie als werknemerspartijen.

5 vragen over het loopbaanontwikkelbudget

Werknemers hebben op basis van de CAO Woondiensten sinds 1 januari 2010 recht op een individueel loopbaanontwikkelingsbudget. Voorwaarde is dat de besteding bijdraagt aan hun loopbaanontwikkeling. De belangrijkste vragen en antwoorden op een rij.

Bestedingsformulier loopbaanontwikkelbudget

Dit formulier kun je gebruiken om een opleiding aan te vragen binnen je loopbaanontwikkelbudget.

Springest

Vind trainingen en opleidingen van diverse aanbieders.

Inspiratie opdoen

Digitalisering nu en in de toekomst

Drie medewerkers vertellen over digitalisering bij hun corporatie.

Inspiratievideo

Waarom leren tijdens het werk? Andere professionals vertellen.

Inspiratievideo

Vernieuwing begint bij dromen