Hoe kan ik mezelf blijven ontwikkelen?

Om bij te blijven in een veranderende werkomgeving is het van belang om jezelf te blijven ontwikkelen. Misschien wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Of juist je vakinhoud vergroten of verbreden? Misschien wil je je laten inspireren of je netwerk uitbreiden? Jezelf ontwikkelen betekent niet direct het volgen van een opleiding, ontwikkeling kent vele vormen. Hieronder worden een aantal middelen uitgelicht.

Blijf nieuwsgierig en daag jezelf uit!

Advies

In gesprek over …

Ga vertrouwelijk in gesprek met de ontwikkeladviseur. Zij kan je de weg wijzen naar het aanbod binnen Kracht in Mobiliteit dat aansluit bij jouw situatie.

Onze coaches

Ga vertrouwelijk in gesprek met één van de (loopbaan)coaches.

Gratis loopbaangesprekken

Ga het gesprek aan met een FLOW-loopbaanadviseur over de uitkomsten van jouw Loopbaanwijzer. Drie vertrouwelijke en vrijblijvende gesprekken geven je inzicht en richting!

Tools

Kracht Academie

Ontwikkel jezelf door een training te volgen en ontmoet collega’s van andere corporaties uit de regio.

Wat doe jij morgen?

Bekijk de opleidingen aangeboden via FLOW.

FLOW Loopbaanwijzer

Instrumenten die je helpen om je te oriënteren op je loopbaan.

FLOW Quick Scan

De Quick Scan geeft je in 5 minuten inzicht in hoe je nu in je werk zit. Daarna kun je kiezen uit acties die je verder helpen. Sta even stil bij jezelf.

De Loopbaanarchitect

Een boek van FLOW met tips en hulpmiddelen om je eigen loopbaanarchitect te zijn en eigen regie te nemen.

Jouw plan voor morgen

Denk jij na over een volgende stap en wil jij een plan voor morgen maken? Beantwoord enkele vragen die jouw situatie in kaart brengen. Je krijgt dan een passend opleidingsadvies als onderdeel van jouw plan voor morgen, dat je zelf kunt aanvullen / aanpassen.

Leerlijnen vakinhoudelijk

Een leerlijn beschrijft de benodigde kennis en vaardigheden voor een bepaalde functiegroep in een vakgebied en welke trainingen of leeractiviteiten je hiervoor kunt volgen. Bekijk de beschikbare leerlijnen (verhuur, opzichter, KCC, vakman, sociaal beheer en 21ste-eeuwse vaardigheden).

Terugkijken webinars FLOW

Stapje voor stapje mogen we op weg naar een ‘nieuwe samenleving’. Maar totdat alles weer helemaal het oude is, werken we nog steeds veel thuis. Zonder direct contact met bijvoorbeeld je collega’s en je huurders. Daarom hebben we webinars!

Werkervaringsplek

Doe (tijdelijk) werkervaring op die je verder helpt in jouw ontwikkeling. Bijvoorbeeld bij een andere corporatie of in een andere functie.

Praatkaart voor morgen

Heb je wel eens nagedacht over je toekomst? Over gezondheid en vitaliteit, je werkweek en je inhoud van het werk? Nee? Gebruik dan eens de Praatkaart voor morgen.

Ontwikkelpraatkaart

De FLOW-Ontwikkelpraatkaart helpt jou en je leidinggevende om een goed gesprek te voeren over je ontwikkeling.

Toolkit – omgaan met verward gedrag

Corporaties krijgen in het contact met huurders regelmatig te maken met verward gedrag. Zoals iemand met een psychische aandoening of dementie, een alcohol- of drugsverslaving of iemand die door een veelheid aan problemen de grip op zijn of haar leven verliest. De toolkit van Aedes helpt.

Testen

FLOW zelftest – digitale vaardigheden

Test je digitale vaardigheden.

FLOW zelftest – 21e eeuw

De wereld om ons heen verandert snel. Digitalisering van werkzaamheden heeft invloed op je taken en functie. Neem zelf regie en eigen verantwoordelijkheid en test je vaardigheden.

FLOW zelftest – vakinhoudelijk

De vakinhoudelijke zelftesten (verhuur, opzichter, KCC, vakman, sociaalbeheer) zijn gratis beschikbaar voor corporatiemedewerkers.

Groepsrollentest

Ontdek welke rol jij inneemt in een team.

Persoonlijkheidstest

Wat typeert jou? Doe de test.

Overige tips

Dag van de Mobiliteit

Voor één dag een andere baan.

Levenlangleren krediet

Ga je een opleiding volgen? Onder bepaalde omstandigheden kun je hier geld voor lenen. Bekijk daarvoor de website van de Rijksoverheid.