Ervaringsverhaal Sietske Vrieling

Woonstichting Valburg | Coördinator Wonen

Wat leer je van deze tijd?

Thuis werken is best goed te doen. Ik heb een prima werkplek met uitzicht op onze tuin. Fijne laptop en mobiel. Het beeldbellen via Teams gaat uitstekend. Van tevoren niet gedacht dat het zo makkelijk zou zijn.

En toch is thuis werken niets voor mij. De hele dag naar het beeldscherm kijken vind ik niet prettig. Ik mis mijn collega’s. De interactie, sparren over lastige casussen, het even ontladen na een moeilijk gesprek, de complimentjes die je geeft of ontvangt “dat heb je mooi verwoord”, en de humor om zaken te relativeren.

Het contact met huurders mis ik ook. Uitleg geven via mail of telefoon is iets heel anders dan fysiek. Elkaar in de ogen kijken, iets aanwijzen. Een gesprek voeren met een huurder die het moeilijk heeft onder het genot van een kopje koffie is heel anders dan een telefoongesprek.

Ik heb me gerealiseerd dat echte ontmoetingen voor mij waardevol zijn.

Na corona zal het niet meer hetzelfde worden. Thuis werken wordt wellicht het nieuwe werken. Dat wordt een nieuwe balans zoeken, wie werkt wanneer thuis en wanneer op kantoor. Maar ook een balans in privé en werk, dit loopt makkelijk in elkaar over. Nieuwe uitdagingen, daar hou ik van. Voor ons milieu zal ik zeker thuis gaan werken maar niet volledig. Ik word er blij van als ik straks weer naar kantoor mag. Dus tot gauw!