Van Portaal een dagje naar Vivare

Een leuke en leerzame dag!

Mijn naam is Jasper Gibson en ik ben werkzaam als verhuurconsulent bij Portaal Nijmegen. Via mijn loopbaangebeleider van Kracht in Mobiliteit ben ik gewezen op de Dag van de Mobiliteit. Op deze dag heb ik meegelopen en meegekeken met de senior projectleider van Vivare in Arnhem. De aanmelding hiervoor ging heel eenvoudig door je zelf te koppelen aan de openstaande functies en na wat telefonisch overleg was de afspraak gemaakt.

De dag zelf begon met een afspraak op locatie, een renovatietraject van 177 woning waarbij de bewoners tijdelijk ook ergens anders werden gehuisvest omdat zelfs de houten balken vloer van de begane grond vervangen werd. Op deze locatie heb ik kennis gemaakt met de projectleider en de kwaliteitsexpert. Zij vertelde mij hier over het project en het daarbij behorende traject en we zijn daarna naar wat woningen wezen kijken om de verschillende fases te zien. Hierna zijn we naar het kantoor van Vivare gegaan om daar meer te leren over alle nieuwbouw en renovatie projecten. Wat voor mij hierbij vooral interessant was, was om er achter te komen waar in het proces de taken van een projectleider liggen en wat die taken vervolgens omkleden. Kort daarna mocht ik aanschuiven bij een afdelingsoverleg geleid door de manager van de afdeling. Bij dit overleg was er aandacht voor de lopende trajecten en de problemen waar men tegen aan liep. Erg interessant om te horen wat er allemaal speelt en wat er tijdens deze trajecten allemaal kan gebeuren. Na de lunch mocht ik met een andere projectleider mee naar een kleiner renovatietraject waar een overleg met de aannemer en onderaannemer was gepland. Het geleverde werk werd beoordeeld en ook hier werd er over de meerdere lopende trajecten gesproken om te zien of er nog iets vlocht getrokken moest worden. De dag werd afgesloten met een voordracht van de nieuwe bestuurders van Vivare die na 4 maanden meelopen en het spreken van collega’s zijn visie deelde.

Gedurende deze dag heb ik veel mogen zijn en vooral veel mogen vragen. Hierdoor heb ik een heel goed beeld kunnen krijgen van de functie van projectleider waarvan ik eerste alleen maar wat vermoedens en aannames had. Gelukkig kwam er een hoop overeen, maar het gaf mij ook goed weer waar ik zelf nog in zou kunnen ontwikkelen. Al met al een zeer leuke en leerzame dag, je krijgt meer kennis over een functie, je krijgt een kijkje in de keuken bij een andere organisatie, je vergroot je netwerk en voor mij is het ook de reden geweest om mij verder te gaan verdiepen in de functie van projectleider.